Feestlokaal van Vooruit, Vooruit, De Vooruit, maar in elk geval niet Vollux of Pallas
Volledig scherm
PREMIUM
Feestlokaal van Vooruit, Vooruit, De Vooruit, maar in elk geval niet Vollux of Pallas © Wannes Nimmegeers

Blijft de Vooruit dan toch De Vooruit? “Missen is menselijk, nu gaat het alleen nog over ego’s”

GentVolxus of Pallas, geen kat in Gent loopt er warm voor. En dat hebben ze bij de Vooruit nu ook begrepen. Maar wat wordt het dan wel? Voor de Stroppendragers is dat meer dan duidelijk: gewoon, De Vooruit. “Ze hebben op vlak van marketing een ongelooflijke inschattingsfout gemaakt bij de Vooruit, en ze hebben de Gentenaars op hun fierheid getrapt.” Wij vroegen enkele bekende Gentenaars uit de culturele wereld naar hun mening over de heisa.

  1. Conner Rousseau lanceert ‘Vooruit’: een naam zonder ‘socialist’, maar met vooruitzicht op een standbeeld?
    PREMIUM

    Conner Rousseau lanceert ‘Vooruit’: een naam zonder ‘socialist’, maar met vooruit­zicht op een standbeeld?

    Conner Rousseau steekt de naam sp.a in de grond en houdt meteen die van Vooruit in de lucht. Een nieuwe identiteit voor een partij die al 144 jaar bestaat en nu voor de zesde keer van naam verandert. En het is niet de eerste keer dat het begrip ‘socialistisch’ uit die naam verdwijnt. In 1885 lieten de sossen zich aanspreken als Belgische Werklieden Partij, want ‘socialist’, dat verkocht in die tijd niet goed. Zou Rousseau zijn geschiedenis dan zo goed kennen? En zou hij weten dat hij nu kans maakt op een standbeeld of een straatnaam?
  2. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent