Manchester United-iconen Gary Neville en Alex Ferguson zijn bijzonder kritisch voor de Super League.
Volledig scherm
Manchester United-iconen Gary Neville en Alex Ferguson zijn bijzonder kritisch voor de Super League. © AFP/Photo News

Vernietigende kritiek op Super League: “Ik walg ervan, neem die clubs al hun punten en geld af” - Ook KBVB niet opgezet met plannen

VoetbalTwaalf Europese topclubs zijn vannacht met hun plannen voor een Super League naar buiten gekomen. De zes grootmachten in Engeland bundelen daarvoor de krachten met de drie grootste clubs in Spanje en Italië. De kritiek op die ‘putsch’ is niet mals. Ook de KBVB verzet zich tegen het idee.

70 reacties

  • Koert Vynckier

    3 jaar geleden
    @Marc: Die vergelijking met de BeNeLiga gaat niet op. De Super Leaguers wilden in hun nationale competities blijven en daarnaast een eigen gesloten competitie spelen om te concurreren met de Champions League. BeNeLiga gaat over schaalvergroting ter vervanging van de nationale competitie met mogelijkheid om er naartoe te promoveren en eruit te degraderen naar de nationale competities. Er is niets gesloten aan de BeNeLiga. Promotie en degradatie op basis van sportieve resultaten.
  • kurt geerts

    3 jaar geleden
    Spelers idd verbieden om nog EK's en WK's te laten spelen. Clubs en spelers in kwestie al hun fiscale en andere voordelen afnemen (waardoor spelers plots veel meer belastingen moeten gaan betalen). En als blijkt dat na een paar jaar de super league een gedrochtje is de clubs opnieuw laten starten op het allerlaagste amateur niveau (dan duurt het meestal nog een jaartje of 10 voor ze terug in de hoogste afdelingen spelen)
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Zo een superliga zouden de media als TV en kranten moeten negeren. Dat is immers een privé club van 12 elitaire clubs die zichzelf boven de rest van de wereld verheffen om nog meer te graaien dan nu al het geval is.
  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    Laat de grote clubs maar gaan dus ook uit de nationale competities dan gaan de kleinere clubs terug de kans krijgen om de champ. l. te winnen .
  • Dirk jansens

    3 jaar geleden
    Hetzelfde spelletje dat club brugge speelt met hun BeNeliga ,de enige motivatie is geld.