Direct naar artikelinhoud
NieuwsLifestyle

Snoop Dogg heeft nieuwe schoenen, en daar zorgde deze Vlaming voor

De schoenen van Snoop Dogg, met afbeelding van hemzelf en zijn vrouw, gemaakt door Belg Jadran BeauprezBeeld Thomas Sweertvaegher

De 57 miljoen volgers van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg kregen dit weekend op Instagram een blik op zijn nieuwe schoenen: een paar Vans met het portret van de muzikant en zijn vrouw. De maker ervan: de Vlaming Jadran Beauprez. 

Jadran Beauprez (42) is de eigenaar van tattooshop Golden Mirror in het Oost-Vlaamse De Klinge. Net als andere mensen met een contactberoep struikelde hij de afgelopen maanden van lockdown naar lockdown. “Als tattoo artist ben ik normaliter zes dagen op zeven van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met mijn beroep bezig. Nu viel dat allemaal weg en had ik plots zeeën van tijd. In het begin kon ik me nog wel bezighouden met het ontwerpen van nieuwe tattoos, maar op een gegeven moment ben je ook wel uitgetekend, zeker als je die nieuwe ontwerpen toch niet in de praktijk kan brengen.”

“Op social media zag ik dan dat Amerikaanse tatoeëerders aan de slag gingen met Vans. Dat zijn schoenen die zeer populair zijn in heel wat subculturen, zoals bij skaters en punkrockers. De tatoeëerders tekenden daar van alles op. Dat leek me wel een interessant nieuw project. Dus heb ik een drietal paar Vans gekocht, ze beschilderd en ze gepost op mijn social media. Binnen het uur waren ze verkocht. Ik ben er dan maar verder mee aan de slag gegaan. En toen ik portretten op de schoenen begon te maken, kon ik de vraag niet meer bijhouden.”

Jadran Beauprez (42) is de eigenaar van tattooshop Golden Mirror in het Oost-Vlaamse De Klinge.Beeld Thomas Sweertvaegher

“Op een gegeven moment heb ik dan een paar Vans gemaakt voor Christian Olde Wolbers, een Antwerpse muzikant die al enkele decennia in Los Angeles werkt en onder meer bekend is van de band Fear Factory. Via hem zijn de rappers van Cypress Hill geïnteresseerd geraakt in mijn werk. Ik stuurde hen een paar met hun portretten op, en zij toonden de schoenen in een populaire show. En zo is de bal verder aan het rollen gaan: de ene na de andere celebrity ging voor de bijl. Ik heb intussen ook zogenaamde ‘customized Vans’ gemaakt voor onder meer voormalig Prince-protegee Sheila E. en voor acteur Danny Trejo (bekend van onder meer de ‘From Dusk Till Dawn’-films, TDS). Uiteindelijk was er dan ook interesse uit het Snoop Dogg-kamp.” 

Beauprez werkt zo’n vijftien uur aan een paar schoenen, gebruikmakend van verf, potloden en stiften. Hij brengt enkele primerlagen aan, tekent de portretten en geeft ze op het eind een ook een laag vernis, om de tekening te beschermen. De schoenen kunnen dus perfect veelvuldig gedragen worden, al is dat doorgaans niet de bedoeling: “Ze belanden meestal in een vitrinekast of aan een muur.”

Veel verdient Beauprez er voorlopig niet mee. “Het is me vooral om de eer te doen. Ik ben opgegroeid met de muziek van Cypress Hill en Snoop Dogg. Het is fijn dat die mannen nu werk van mij aan hun voeten hebben. Ik heb er me enorm mee geamuseerd, en ik zou het tof vinden als dit het begin is van een nieuwe carrière.”