Een terrasje doen wordt duurder: “Prijzen stijgen met gemiddeld tien procent”

Als we vanaf 8 mei eindelijk weer een terrasje kunnen doen, zal het ons ook iets meer kosten. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen cafébazen. Café-uitbaters kunnen niet anders, door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan.

  1. Wie is de blunderende magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Wie is de blunderen­de magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenbor­ne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Na het ontslag van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), zijn alle ogen nu gericht op de magistraat die het dossier over de uitlevering van Abdesalem Lasoued - de dader van de aanslag in Brussel - heeft laten liggen. Verschillende bronnen hebben aan de redactie van HLN en VTM NIEUWS bevestigd dat het gaat om Dirk M., een man die jaren geleden al in opspraak kwam omwille van belangenvermenging. De magistraat zou wel niet de enige geweest zijn die de verantwoordelijkheid had om het dossier van Lassoued op te volgen. Naast de rol van Dirk M. wordt er ook gekeken welke schuld FOD Justitie treft.
  2. Op het nippertje nog een hybride gekocht: door fiscale regelgeving vanaf morgen niet meer volledig aftrekbaar

    Op het nippertje nog een hybride gekocht: door fiscale regelge­ving vanaf morgen niet meer volledig aftrekbaar

    Vanaf 1 juli zullen hybridewagens niet meer volledig fiscaal aftrekbaar zijn. Dat zet bedrijven aan om nog net voor die datum een hybridewagen of -wagens te kopen. Met de nieuwe regelgeving zal een hybridewagen dit jaar en volgend jaar wel nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Vanaf dan zal de aftrekbaarheid jaar na jaar met 25% dalen, totdat het fiscale voordeel in 2028 verdwijnt. Kopers die hun contract voor een hybridewagen vandaag nog tekenden, genieten dus wel nog die volledige fiscale aftrekbaarheid.