Direct naar artikelinhoud
NieuwsHoreca

Een terrasje doen wordt duurder: ‘Prijzen stijgen met gemiddeld tien procent’

Cafébaas Tim JoirisBeeld VTM NIEUWS

Als we vanaf 8 mei eindelijk weer een terrasje kunnen doen, zal het ons ook iets meer kosten. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen cafébazen. Café-uitbaters kunnen niet anders, door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan.

en

Video wordt geladen...

“Vorig jaar was het bij ons 1,9 euro voor een pintje, misschien gaat dat omhoog naar 2 euro,” vertelt Sabine van café Jeruzalem in Zulte aan VTM NIEUWS. Maar de prijsstijging zal wel in onderling overleg gebeuren zeggen cafébazen. “We gaan voor een correcte prijszetting, dat betekent dat we ook correct zijn naar de klant toe,” klinkt het bij cafébaas Tim Joiris.

Horecazaken hebben het moeilijk door de verplichte sluiting. Daarnaast hebben verschillende zaken ook nog extra geïnvesteerd in hun terras om vanaf 8 mei opnieuw klanten te kunnen ontvangen. De prijsstijging zal voor horecabazen helaas niet veel oplossen. Daarvoor heeft de verplichte sluiting veel te lang geduurd: “Ik denk dat we daar volgend jaar ook nog problemen van zullen hebben. Het gaat echt om een verloren jaar," vertelt Sabine nog.