AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal overlijdens en ziekenhuisopnames daalt, aantal besmettingen stagneert

De cijfers van het aantal overlijdens en van het aantal ziekenhuisopnames blijven in dalende lijn. Bij het aantal nieuwe besmettingen is er een stagnering van het zevendaagse gemiddelde, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van Covid-19-dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

12 reacties

  • Fred DERONNE

    3 jaar geleden
    Nog volhouden, het corona-virus doet dat ook. Gevaccineerd = verder de voorwaarden respecteren
  • Sofie Vanderhoogerheide

    3 jaar geleden
    @Kris Leysen, dat komt omdat in Nederland de kwaliteit van het leven meer aandacht krijgt en er meer wordt ingezet op palliatieve zorg en pijnbestrijding. Wij hebben een andere benadering. Ik denk dat onze benadering meer aansluit bij de Franse benadering. Dit heeft wel tot gevolg dat er meer mensen op IC worden opgenomen. Maar ook dat zoals uit de Franse studie blijkt, dat 72% van de patiënten opgenomen op IC met corona binnen de 6 maanden nog overlijdt.
  • Willy Scholaart

    3 jaar geleden
    Er was een lichhte daling, scholen gesloten nu terug open ik wacht af gelukkig zijn er al een paar honderdduizenden ingeënt.
  • ulrik anthonis

    3 jaar geleden
    En maar spelen met de cijfers ! En idd, in Nederland meer besmettingen maar veel minder mensen in het ziekenhuis en op de intensieve . Die uitleg wil ik eens graag horen .
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Minder testen is minder besmettingen zo redeneert de regering, en als zij eens niet meer testen is alles voorbij.