Derek Chauvin achter de tralies.
Volledig scherm
Derek Chauvin achter de tralies. © CNN

Maximumstraf of niet? Derek Chauvin riskeert 75 jaar cel, maar komt er allicht goedkoper van af

Een twaalfkoppige jury verklaarde de voormalige politieagent Derek Chauvin gisterenavond over heel de lijn schuldig aan de dood van George Floyd in mei 2020. De rechter las kort het vonnis voor en noemde Chauvin 'guilty’ aan de drie aanklachten: doodslag, doodslag door nalatigheid en onopzettelijk doden. Hij riskeert tot 75 jaar cel. 

14 reacties

  • Bob Croux

    3 jaar geleden
    Mr Bosmans : Er zijn 45 getuigen en specialisten gehoord en tegen verhoord. De hoofdcommissaris was er in begin. Voor een vals briefje van $ 20.00 is geen reden tot aanhouding en zeker niet om met een getrokken revolver een bange man te intimiteren. Chauvin had een jaarlijks opfriscursus gehad en moest het verschil zien tussen een geagiteerd man (zoals ook Chovanec in Charleroi), een gedrogeerde en een gedrag van een gangster. Chauvin was opzettelijk 15 x in fout.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Hij zou moeten gestraft worden op basis van moedwillig doden.
  • Emmy Franck

    3 jaar geleden
    Wanneer ik zie in het nieuws dat er een feest uitbarst na de uitspraak van de jury vind ik beneden alle peil. Dat de agent gestraft wordt, is normaal want het was extreem geweld maar er is een dode gevallen, is niks om te vieren
  • Jan Hendrickx

    3 jaar geleden
    Ludo Wouters ,toen de president did uitspraak deed was de jury in afzondering .Zij weten dan niet wat er in de buitenwereld gebeurt .En wat is er mis met die uitspraak ? De jury moet altijd de ,volgens hen , juiste beslissing nemen .
  • Peter Bosmans

    3 jaar geleden
    Ik kan dat in Amerika moeilijk begrijpen. Als die man schuldig is, waarom betaalt de stad dan 27 miljoen dollar schadevergoeding, want dat wil toch zeggen dat de stad een fout gemaakt heeft en niet de persoon. Zolang je niet kan bewijzen dat die man opzettelijk gedood heeft of racist is blijft het toch ook bij een vergissing of menselijke fout met vreselijke afloop en daar kan je toch niemand 75 jaar effectief voor opsluiten.