Illustratiebeeld. Werknemers met een elektrische firmawagen kunnen op het slimme laadplein tijdens hun werk de auto opladen, maar daar ook stroom voor het kantoorgebouw afgeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Werknemers met een elektrische firmawagen kunnen op het slimme laadplein tijdens hun werk de auto opladen, maar daar ook stroom voor het kantoorgebouw afgeven. © BELGA

Stroom van werkgever gebruiken om thuis de was te doen? Weldra kan het via batterij elektrische firmawagen

Wat als je een elektrische wagen niet enkel kon gebruiken als vervoersmiddel, maar ook om elektriciteit op te slaan of als energiebron voor je kantoor of woning? Gisteren opende het eerste slimme laadplein in Vlaanderen. Daardoor kan het bedrijf Sweco een groot deel van de energie uit het eigen elektrische wagenpark halen. Specialisten verwachten dat de technologie weldra ook voor particulieren toegankelijk wordt, zodat werknemers ’s avonds de batterij van hun bedrijfswagen gebruiken om te koken of een wasje te draaien.

17 reacties

  • Danny Van Hoecke

    3 jaar geleden
    Je bedrijfswagen voltanken en thuis een generator laten draaien op brandstof uit de wagen... wat is het verschil?
  • James Holden

    3 jaar geleden
    Mijn werkgever heeft nergens laadpalen staan en de meeste mensen hebben niet eens een bedrijfswagen... Privé koop ik pas iets elektrisch als de prijs onder de 15k zakt voor een volwaardige wagen (geen mini-stads-grasmaaier).
  • Stephan Priem

    3 jaar geleden
    Nog eventjes en we betalen buiten btw ook nog accijnzen op "getankte" electriciteit. Daarbij de huidige tankstations zijn nooit gesubsidieerd door de overheid, waarom moet dit nu met laadpalen wel gebeuren?
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Dat wordt lachen binnen een jaar of ,dan zie je ze met hun bedrijfswagen op vakantie gaan en mogen ze iedere 150 km een half uur elektriciteit laden (als er geen fille aan de palen is natuurlijk).
  • Benny Van Leuven

    3 jaar geleden
    En hoe gaan de mensen hun batterij aan hun stroomnet koppelen als de Vlaamse bouwmeester iedereen in appartementsgebouwen wil?