Oplichter armoedevereniging maakt minstens 80.000 euro buit

© gipla

© GiPla

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Luc D.C. (61), die de Mechelse armoedevereniging De Lage Drempel oplichtte, riskeert tot vijf jaar cel. Hij stal tussen de 80.000 en de 100.000 euro. De man beweert dat al het geld weg is, onderzoek zal moeten uitwijzen of dat klopt.

mtm

Vorige week dinsdag verdween de penningmeester van De Lage Drempel met de noorderzon. Een dag later kwam aan het licht dat hij de Mechelse armoedevereniging opgelicht had. De fraude zou al jarenlang aan de gang zijn. Geschat wordt dat Luc D.C. tussen de 80.000 en de 100.000 euro stal.

Waarom precies is onduidelijk, maar maandagavond om 19.45 uur gaf de zestiger zich zelf aan in het politiecommissariaat van Mechelen. Het parket vorderde een onderzoeksrechter, dinsdag werd D.C. aangehouden. De man is opgesloten in de Mechelse gevangenis en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Er wordt hem valsheid in geschrifte, vervalsing van stukken en loondiefstal ten laste gelegd. D.C. beweert dat al het geld weg is, onderzoek zal moeten uitwijzen of dat klopt.

“Hij riskeert tot vijf jaar cel en een boete tot 6.000 euro”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het parket. “Hij vervalste stukken om zonder goedkeuring van andere bestuurders geld van de rekening van de vzw naar zijn persoonlijke rekening te kunnen overschrijven”, vertelt de substituut.

Bij De Lage Drempel reageren ze met gemengde gevoelens op het nieuws. “We zijn tevreden dat hij terecht is en hopen dat gerechtigheid zal geschieden. Maar aan onze situatie verandert dat niets", aldus coördinator Steven Van haegenberg. “We kunnen onze twee vaste werknemers op dit moment niet betalen”, vervolgt secretaris Marina Rochtus. “Het is hartverwarmend dat veel Mechelaars nu hun solidariteit tonen. Hulp blijft welkom, want we zijn er nog lang niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen