“Aan allen die gekomen zijn: proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn... Ook proficiat.”
Volledig scherm
“Aan allen die gekomen zijn: proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn... Ook proficiat.” © Photo News

Stickeractie van Rode Kruis van start, en ‘meneer de burgemeester’ zag dat het goed was: “Hopelijk betere opbrengst dan vorig jaar”

De stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen, dat zestig kaarsjes uitblaast, is donderdagochtend van start gegaan in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. "Opnieuw geen vrijwilligers aan de kruispunten, maar verkoop via vaste standplaatsen in openlucht, bij Delhaize, lokale handelaars en online", zegt woordvoerster Nena Testelmans. Vorig jaar haalde een alternatieve stickeractie opvallend minder op, maar Rode Kruis-Vlaanderen hoopt dit jaar op beterschap.

5 reacties

  • Martine De Vriendt

    3 jaar geleden
    De mensen hebben gewoon niet meer de middelen om onbenulligheden te kopen, die bovendien slecht voor het milieu zijn. Misschien eens gaan aankloppen bij hun beheerraad of vadertje staat? Waarom moeten of zouden de gewone burgers dit moeten betalen, wij betalen al genoeg waar wij niet achter vragen.
  • Jan Depoortere

    3 jaar geleden
    Ik koop nooit stickers. Het enige wat ik kocht was een herbruikbare tas van het Rode kruis, omdat ik daar iets mee ben. Zelf een balpen zou ik kopen, maar geen stickers. In tijden waar men zou begaan is met de ecologische voetafdruk, zouden ze dingen mogen verkopen die niet iedereen in de vuilbak gooit. Ik heb in ieder geval nog nergens zo'n sticker zien hangen.
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Hoeveel € zijn de weddes van de beheerraad. Maak die eens bekend want daar steun ik niet voor.
  • Guido De hornois

    3 jaar geleden
    Normaal koop ik elk jaar deze stickers doch verleden jaar om de bekende reden niet kunnen kopen hopelijk is het dit jaar anders en makkelijker om aan te geraken deze mensen leveren zeer goed werk voor de maatschappij op vrijwillige basis zij verdienen onze steun dan ook.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Heb ze ook jaren gekocht om te steunen. Sinds enkele jaren schrijf ik geld over voor enkele goede doelen zoals rode kruis, kom op tegen kanker, steun ik plaatselijke goede doelen, ... Sticker verkoop is niet meer te verantwoorden. Stickers verdwijnen bij de meeste gewoon in de vuilbak. Waarom geen praktische dingen verkopen die je kan gebruiken.