Coronacommissaris: “We moeten beseffen dat we nog lange tijd af en toe uitbraken zullen hebben”

Voor de eventsector gaan de versoepelingen die het Overlegcomité vrijdag aankondigde niet ver genoeg, terwijl de ziekenhuizen met een bang hart de heropening van de terrassen op 8 mei afwachten. “Het is altijd een moeilijk evenwicht”, zegt coronacommissaris Pedro Facon in VTM Nieuws. “We zitten niet meer in een situatie waar we voortdurend volledige sectoren gesloten kunnen houden.”

37 reacties

  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Zei ik in maart vorig jaar al! Een pandemie los je niet op in één jaartje! Dit duurt minstens 3 volle jaren en dan misschien nog enkele jaren zwaar gemuteerde varianten.
  • Raphaël Defour

    3 jaar geleden
    Eindelijk groeit het besef dat Corona ook na de vaccinatie nog jaren zal rond dwalen. Na 2 jaar lijkt een duurzame reserve capaciteit in de ziekenhuizen aan de orde, zodat de normale opvang er niet verder onder lijd. Misschien ook eens de totale sterfte cijfers en de Corona over de 2 jaar samen bekijken
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    tja vandaag is reeds geweten dat AstraZeneca onvoldoende beschermt tegen de nieuwe varianten waaronder (reeds gekend) de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse en de Indische variant. En laat het nu net de komst van nieuwe varianten zijn die telkens weer voor een opstoot van het virus zorgt. En toch wil betweter Vandenbroucke doorgaan met het inenten van mensen met AZ.
  • Roeland Van de Wal

    3 jaar geleden
    Pierre Van Haute: Klopt helemaal.Die Agenten staan daar de ganse dag op te kijken en als het uit de hand loopt,(want ze zagen het weer eens niet aankomen),wordt er ingegrepen.Van schadebeperking nog nooit gehoord.Wel wachten tot het grootste gedeelte van die jongeren stiepelzat is.Met een volle fles gaan die niet naar de politie gooien.
  • Johan Vervaeck

    3 jaar geleden
    Wat ik leer uit deze corona crisis is dat het ieder voor zich is. Hou rekening met het feit dat niemand je mag of kan helpen als het er echt op aankomt. Mij is het vooral te doen hoe ik op een menselijke manier van deze wereld geraak als het moment gekomen is.
  1. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem
  2. Jonge student lag 45 minuten roerloos op landweg na ongeval met speedpedelec: “Ziekenwagen was bezet”
    PREMIUM

    Jonge student lag 45 minuten roerloos op landweg na ongeval met speedpede­lec: “Ziekenwa­gen was bezet”

    Een jonge fietser uit Sint-Gillis-Waas is voor het leven getekend nadat hij met de speedpedelec van zijn vader op een tractor inreed op de fietssnelweg F411 in Sint-Pauwels. Hij lag 45 minuten roerloos op straat, verbleef dagenlang op intensieve zorgen en heeft blijvende letsels aan zijn hersenen en benen. Toch riskeerde hij in de politierechtbank nog een boete en een rijverbod, omdat hij geen voorrang had verleend en geen rijbewijs had voor de speedpedelec. “Zijn we dan nog niet genoeg gestraft?”, vroeg zijn vader zich af.
    Sint-Niklaas