IN BEELD. 35 jaar na de kernramp: zo zien Tsjernobyl en omgeving eruit

Het is vandaag 35 jaar geleden dat een reactor van de kerncentrale in Tsjernobyl ontplofte. Tsjernobyl ligt nu in Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. Maar 35 jaar geleden maakte het gebied nog deel uit van de Sovjet-Unie, toen op 26 april een veiligheidstest van de koelinstallatie mislukte en om 1.23 uur ‘s nachts kernreactor 4 van de kerncentrale ontplofte.

19 reacties

  • Lema Hosme

    3 jaar geleden
    Kernenergie is het beste, je hebt zeer weinig afval in verhouding tot de hoeveelheid energie die je levert. En je hebt ook energie als de zon niet schijnt en de wind is gaan liggen
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Waarom spreekt niemand meer over Bhopal, 20 000 doden en 150000 gewonden? Is radioactiviteit commerciëler interessanter voor Greenpeace?
  • Bart Bynens

    3 jaar geleden
    Wat mij opvalt is de goede staat waarin de gebouwen nog verkeren. In de Sovjet Unie bouwde men degelijk en duurzaam en dat is er aan te zien. Duidelijk iets anders dan de moderne shit in het "moderne" ( veramerikaniseerde ) Westen. Proficiat Sovjet Unie.
  • Frank Van Aelst

    3 jaar geleden
    Ik weet nog dat ze op het nieuws vertelden dat we de zelf gekweekte spinazie en andere groenten uit eigen tuin niet meer mochten op eten ...
  • Bernd Vaes

    3 jaar geleden
    Een leterlijk niertszeggende video!