Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken?

Een terrasje doen wordt duurder. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen de cafébazen. Café-uitbaters zeggen dat ze niet anders kunnen door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan. Wat denk jij? Is het terecht dat de cafébazen hun prijzen optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

241 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    De grootwarenhuizen spinnen hier beslist garen uit . Is het de meerprijs voor de drank , of de absurde vastgoed en huurprijzen in de horeca sector , die hier speelt ? Iets anders : de regering kondigde nu een extra belasting van 15 % af op de uitkeringen van de mensen die thuis moesten blijven ( de arbeiders ) door corona , BOVENOP de reguliere belasting die reeds 40% bedraagt. Of hoe men steelt van de ene om het aan de andere te geven. De btw verlaging moet ook voor de klant gelden .
  • Pascal Winters

    3 jaar geleden
    3€ als dat een mooi fris pintje met vriendelijke bediening en mooi terras is geen problemen mee. 3 € voor plat watertje is dan wel overdreven.
  • Tania Grielens

    3 jaar geleden
    Ze prijzen zich zo uit de markt, dan zullen de mensen wel een flesje drank meenemen op hun uitstapjes. Vroeger ging ik regelmatig een koffietje drinken maar nu denk ik daar kan ik thuis een hele pot voor drinken.
  • Dre Wolput

    3 jaar geleden
    Ook hier is het gezegde 'het is waard wat een gek er voorgeeft' van toepassing. Maar nog voor de horeca de terrassen mag openen is men blijkbaar al vergeten dat alle financiële ondersteuning die aan de sector werd betaald komt van de belastingbetaler...ook van hun klanten dus. De kosten die ze extra maken om coronaveilig te werken worden toch gecompenseerd door een BTW-verlaging, die ook niet ten goede komt van de klant !! Enkel wat na een jaar van sluitingen duurder werd mag worden verrekend
  • ignace lambert

    3 jaar geleden
    betaal met je kaart en eis een kasticket