Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken? Dit is jullie mening

Op een terrasje iets drinken wordt wellicht duurder dan voor de coronacrisis. Cafébazen waarschuwen dat de drankprijzen zullen stijgen met tien procent. Ze kunnen naar eigen zeggen niet anders door de maandenlange verplichte sluiting en de stijgende prijzen van de brouwers. Wat denk jij? Is het terecht dat café-uitbaters hun prijzen optrekken? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

68 reacties

  • Luc Luyten

    3 jaar geleden
    Is wel de bierbrouwer die opslaat dan moeten we wel volgen
  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    Ondanks het maandenlange gezeur van sommigen dat ze niet meer op café konden zullen anderen ontdekt hebben dat een fris puntje soms even goed of beter smaakt thuis of op het eigen terras. Zeker als de prijzen op café stijgen. Velen hebben aan hun bankrekening kunnen zien hoeveel ze uitgespaard hebben door verplicht thuis te consumeren.
  • Thierry Piette

    3 jaar geleden
    Het is de logica zelf, als de producten die je inkoopt duurder worden, dan moet jij als ondernemer ook je prijzen aanpassen. En sommige dingen stijgen nu éénmaal elk jaar, zoals huur, verzekeringen, taksen, etc. Net hetzelfde met de lonen, iedereen wil meer verdienen, maar als de loonkost hoger wordt, moet je als ondernemer ook je prijzen aanpassen. En daar gaan de vakbonden dan weer volledig uit de bocht door altijd maar meer loon te eisen.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Het gevaar is het precedent dat hiermee geschapen wordt, met als gevolg een resem andere zelfstandigen die het voorbeeld zullen volgen...Het gevaar dat de prijs naderhand "nooit" meer gaat zakken is ook vrij wezenlijk.
  • Christine Landuyt

    3 jaar geleden
    Net zoals veel gepensioneerden mensen doen wij met mooi weer graag fietstochtjes en daar horen terrasjes doen bij. Nu zal het dan een terrasje minder worden en ipv 2 consumpties per keer zal het dan maar 1 consumptie zijn. De horeca zal het snel ondervinden als de gepensioneerden, die overdag tijdens de werkweek normaal hun terrassen vullen, minder komen en minder verbruiken of zelfs wegblijven!