BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal hospitalisaties daalt verder, andere cijfers stijgen licht

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames na een coronabesmetting blijft dalen. Dat blijkt vanochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt opnieuw licht, net als het gemiddeld aantal overlijdens.

9 reacties

  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Devroey is inderdaad diegene die een paar dagen geleden moord en brand schreeuwde en daar mee in de krant kwam. Is nu die zegt dat het goed gaat en daarmee in de krant komt. Wat is er gemeenschappelijk: "in de krant komen". Devroey is één van die zelfverklaarde pandemie-experten (is prof huisartsengeneeskunde) en hoopt met altijd in de media te komen op een mooi postje, het is tenslotte een Open-Vld'er. Of hoe de pandemie-berichtgeving meer draait om aandacht dan om volksgezondheid.
  • Björn Hilkens

    3 jaar geleden
    6,56% van de bevolking volledig gevaccineerd in 4 maanden tijd. Aan dit tempo is iedereen volledig gevaccineerd rond januari 2026, dan kunnen ze in 2024 als we in het stemhokje staan ook nog spuitjes zetten.
  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Aan het tempo waar ze nu mee bezig zijn zal het inderdaad nog lang duren: een familielid heeft 1e prik gekregen op 16 april. De 2e staat pas gepland op 7 juli. Waarom moet dat allemaal zo lang duren?
  • Dominique Herssens

    3 jaar geleden
    Ik snap de berekening van positiviteitratio niet zo goed . Gemiddeld 3502 besmet, 44009 tests uitgevoerd. ). Om de positiviteitsratio te berekenen delen we dus het aantal positieve testen door het totaal aantal uitgevoerde testen 3502 gedeeld door 44009 geeft dan toch 7,9% ?
  • Patrick Wallaert

    3 jaar geleden
    Is deze professor niet dezelfde die enkele dagen geleden vertelde dat we door de aangekondigde versoepelingen onze zomer zouden hebben verpest . Die mannen moeten eens stoppen met steeds maar weer onheilsberichten te plaatsen die op niets slaan .