Brand uitgebroken in Europacentrum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacueerd

OostendeIn Oostende is donderdagmorgen rond 4.20 uur brand uitgebroken in het Europacentrum, het hoogste gebouw van de kust. “Het vuur ging op de vijfde verdieping gepaard met felle rook, die zich via de luchtkokers had verspreid”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken. Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) moeten er ingrepen gebeuren aan het gebouw uit veiligheidsoverwegingen.

  1. Gouverneur kritisch over besluitvorming rond organisatie ‘Foute fuif voor het goede doel’: “Het handelen door de schepen is niet professioneel en niet wenselijk”
    PREMIUM

    Gouverneur kritisch over besluitvor­ming rond organisa­tie ‘Foute fuif voor het goede doel’: “Het handelen door de schepen is niet professio­neel en niet wenselijk”

    De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé heeft in een antwoord op een klacht van de oppositie in Bredene scherp uitgehaald naar het schepencollege van de kustgemeente. Aanleiding is de organisatie van de Foute fuif van het goede doel in november vorig jaar die last-minute door de gemeente zelf georganiseerd werd, maar geen geld opbracht. Het onderzoek wijst nu op een onzorgvuldig, niet-correct en onprofessioneel handelen van het bestuur. Burgemeester Steve Vandenberghe nuanceert echter en zegt dat er geen ramp gebeurd is.
    Bredene
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.