(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Belastingdruk nergens zo hoog als in België, volgens nieuwste OESO-ranking

Ook in het nieuwste rapport over de belastingdruk op lonen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijft België de kroon spannen. Ons land noteert, bij de singles, vergeleken met een jaar eerder wel één van de relatief forsere dalingen onder de 37 OESO-lidstaten. Door de coronapandemie en de bijhorende steunmaatregelen nam de belastingdruk in de meeste landen af.

52 reacties

  • Sander Scaldis

    6 maanden geleden
    Eigenlijk zouden we best massaal emigreren. De situatie hier is niet OK maar is al decennia zo en zal nooit veranderen. We worden uitgebuit door onze overheden en krijgen er een schuldenberg bovenop. De politiek is helemazl verziekt hier.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Belgen staat in verschillende ranking ver aan de kop.Ook in klagen staat de Belg aan de kop.Niet minder dan 300 miljard op spaarrekeningen ,78% een eigen huis maar klagen en klagen.Restaurants vol ,terrassen vol,Zaventem tijdens verlof vol,24% heeft zelfs een 2 de woning aan de kust en maar klagen,wat denk je wat vadertje Staat daarover denkt?. Misschien toch maar tevreden zijn met 0.40% opslag en de index(als ze niet oversprin-gen).
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    En dan maar foeteren dat mensen meer dan 0,4% opslag durven vragen. Dit zijn geen belastingen meer, dit is financiële onteigening. Helemaal ontnuchterend wordt het wanneer je de welzijnsindex erlangs legt en de dienstverlening van de staat. Dan staat België plots helemaal niet meer op de eerste plaats. Zelfs niet meer in de top 10. Het is vooral die wanverhouding die voor heel veel frustratie zorgt. Veel betalen, nog tot daaraan toe, als je waar voor je geld krijgt.
  • Voornaam Achternaam

    3 jaar geleden
    En het opperhoofd van de CD&V vindt dat er nog wel een extra belasting bij kan. Hoe hoog kan iemand in een ivoren toren zitten?
  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    Ieder jaar kan dit artikel terug afgestoft worden, wanneer gebeurt er eens wat aan!