Vakbondsacties bij Lidl: enkele distributiecentra geblokkeerd, maar alle winkels zijn open

Themabeeld ©  jhm

Bij supermarktketen Lidl zijn vrijdagochtend enkele distributiecentra geblokkeerd door een vakbondsactie van ACV Puls. Maar voorlopig zijn alle winkels nog geopend, meldt de woordvoerster van Lidl. Prikacties later op de dag zijn evenwel niet uitgesloten.

jvh
Bron: BELGA

“Er zijn een aantal distributiecentra geblokkeerd deze ochtend vroeg. We bekijken nu de impact op de filialen, maar voorlopig lijkt die impact vrij beperkt. De actie blijft beperkt tot het blokkeren van een aantal distributiecentra, en de winkels kunnen normaal openen”, aldus woordvoerster Isabelle Colbrandt. Maar hier en daar kan wel nog een prikactie volgen in de loop van de dag, klinkt het.

Met de blokkade van de distributiecentra kaart ACV Puls de hoge werkdruk bij Lidl aan. Bovendien had de socialistische BBTK een pamflet uitgestuurd waardoor acties in de winkels zelf niet uitgesloten zijn. BBTK zal spontane acties steunen, maar er zijn geen marsorders om actie te voeren. De rode vakbond wacht nieuw overleg volgende week af.

Lidl hoopt alvast dat de acties niet uitbreiden. Woensdag staat er op nationaal niveau immers nieuw overleg gepland. De winkelketen betreurt dat de bonden actievoeren terwijl er nog dialoog gepland is. Die wil Lidl alle kansen geven, aldus Colbrandt. Lidl heeft distributiecentra in Sint-Niklaas, Genk, Wevelgem, Courcelles en Marche-en-Famenne.

De distributiecentra in Sint-Niklaas, Genk, Courcelles en Marche-en-Famenne zijn momenteel geblokkeerd, zegt vakbondssecretaris Wouter Parmentier van de christelijke bediendebond. “De uitgaande vracht naar de winkels wordt voorlopig tegengehouden om de werkdruk te verlichten in de winkels.” Een rustige prikactie zonder veel incidenten, klinkt het. Mogelijk duurt de blokkade niet heel de dag. Indien er een ontmoeting is met de regionale Lidl-verantwoordelijke, zou de actie bijvoorbeeld nadien afgeblazen kunnen worden.

De bonden voeren vrijdag actie nu het net 3 jaar geleden is dat er een langere staking was bij de winkelketen, eveneens wegens de werkdruk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen