AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalende lijn aanhouden, gemiddeld aantal hospitalisaties duikt weer onder 200

Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijven dalen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal overlijdens daalt, maar wel minder dan de andere parameters.

34 reacties

  • Guido Claesen

    3 jaar geleden
    @Bob Boomer, we moeten ook niet te pessimistisch zijn. Het vaccineren gezet de goede kant op een dat zal het verspreiden van het virus zeker verminderen. Natuurlijk is het goed om voorzichtig te blijven maar we moeten ook niet paranoia worden hé. Ik denk dat het goed zou zijn als we een beetje positief gaan beginnen te denken.
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Genoeg dalingen om de versoepelingen te kunnen doorvoeren, een andere optie is er niet, en iedereen tevreden, althans das de bedoeling
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Sciensano geeft enkel cijfers, als ze al waar zijn, weer van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames, IC en dodentol van volwassenen; maar ze zouden beter eens de cijfers geven hoeveel kinderen en jongvolwassenen waren / zijn besmet, op de IC liggen en sterven! In de US geven ze die cijfers sinds het begin van de pandemie tot 22 april weer: positief getest: +3.710.000 (0-21j), +/- 0,1% -1,9% resulteerde in ziekenhuisopnames, +/- 0,19% van alle sterfgevallen zijn kinderen (+11.200). Bron: AAP
  • Piet Deroover

    3 jaar geleden
    Even zuurstof geven aan de zorg en dan gaan we weer versoepelen. Hopelijk zijn ze dan genoeg gerecupereerd om de volgende golf op te vangen. De economie moet en zal draaien.
  • hans voet

    3 jaar geleden
    En toch mogen jongeren vandaag niet in OPEN LUCHT samenkomen waar besmetting quasi onbestaand is. Is dat niet wat men en dictatuur noemt ? En waarvan zo graag andere landen beschuldigd ?