Beeld ter illustratie. Woensdag konden Nederlandse horeca-uitbaters hun terras heropenen, ondanks de precaire situatie op de afdelingen intensieve zorg, waar nog amper vrije bedden te vinden zijn. Verdere versoepelingen worden nu minstens een week uitgesteld.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Woensdag konden Nederlandse horeca-uitbaters hun terras heropenen, ondanks de precaire situatie op de afdelingen intensieve zorg, waar nog amper vrije bedden te vinden zijn. Verdere versoepelingen worden nu minstens een week uitgesteld. © ANP

Nederland stelt verdere versoepelingen uit

De verdere versoepelingen van de coronaregels in Nederland die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. De Nederlandse regering vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorg nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

  1. KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwelpen uit boom om er selfies mee te maken

    KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwel­pen uit boom om er selfies mee te maken

    In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een groep jongeren drie berenwelpen uit een boom gehaald om er dan nadien mee te poseren. De drie welpjes leven in het wild en toen hun moeder even niet in de buurt was, zagen de jongeren hun kans. Mensen reageerden geschokt op de beelden. Onder meer Jody Williams, de oprichter van ‘Help Asheville Bears’, een hulporganisatie voor beren in de regio, kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de beelden ziet: “Ik voel me slecht voor de onwetendheid van die mensen.”
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsmedia
    Play
    645

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Israëli­sche aanval op Iraanse stad Isfahan, “geen grote schade” volgens Iraanse staatsme­dia

    Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.