Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Vaccinatiecentra komen nu echt onder stoom: deze week meer dan 450.000 spuitjes, vanaf juni 800.000 per week

Met 468.845 inentingen, een nieuw record, komen de Vlaamse vaccinatiecentra vanaf deze week echt op dreef. Vanaf juni worden het er zelfs 800.000 per week, in heel België zullen dan maar liefst 1,3 miljoen dosissen per week in een arm verdwijnen.

  1. Vaccins al gezet nog voor ze geleverd zijn: ‘superspuiten’ vertekenen snelheid vaccinatiecampagne
    PREMIUM

    Vaccins al gezet nog voor ze geleverd zijn: ‘superspui­ten’ vertekenen snelheid vaccinatie­cam­pag­ne

    Dankzij nieuwe ‘superspuiten’ kunnen de vaccinatiecentra in ons land in de praktijk tot 20 procent méér vaccins zetten. Goed nieuws uiteraard, maar het vertekent de overheidscommunicatie over de snelheid van de vaccinatiecampagne. Bij het berekenen van de doorlooptijd - hoe snel raken geleverde vaccins in een arm - houdt de Taskforce Vaccinatie géén rekening met de nieuwe spuiten. Daardoor oogt de doorlooptijd beter dan ze in realiteit is. Volgens de statistieken verdwijnen Pfizer-vaccins zelfs al in een arm nog voor ze geleverd zijn. Ook lijkt niemand nog een idee te hebben van de werkelijke voorraad aan vaccins die momenteel in stock zitten.
  2. Vlaamse verdeeldheid over migratie: peiling onthult kloof tussen publiek en politiek
    PREMIUM
    DE STEM VAN VLAANDEREN
    195

    Vlaamse verdeeld­heid over migratie: peiling onthult kloof tussen publiek en politiek

    De Vlaming is streng voor nieuwkomers, zo blijkt uit een peiling van HLN en VTM NIEUWS. Bijna twee op de drie zijn gekant tegen extra opvangplaatsen. Acht op de tien zijn voorstander van migrantenquota om zo de instroom te beperken. Een nipte meerderheid wil zelfs de sociale rechten van erkende vluchtelingen verminderen. En bij de politici? Daar zijn vooral CD&V en Vooruit intern verdeeld over het thema migratie. Een overzicht van de opvallendste resultaten.