ANP
Volledig scherm
© ANP

Door corona steeg thuisconsumptie groenten en fruit, toch eet de Belg er nog steeds te weinig van

De Belg consumeerde vorig jaar meer groenten en fruit. Dat blijkt maandag uit een bevraging van het marktonderzoeksbureau GfK Belgium bij een panel van 6.000 Belgische gezinnen in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Toch eten de Belgen nog steeds te weinig groenten en fruit. Daarom zet VLAM een nieuwe tv-campagne op poten.

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    veel te duur - zeker als je bio koopt, en die producten misschien niet eens bio zijn. Men een klein pensioen moet ge niet veel fruit gaan kopen. Beter kun je als gepensioneerde of met kinderen een paar bomen en struiken planten en seizoensgebonden eten.
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Fruit is bijna onbetaalbaar geworden, zeker als je dit dagelijks wilt eten. 1 appel per week gaat nog. Deze artikels zijn er enkel voor de rijkere kaste.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Begin eens met de BTW op fruit en groenten te verlagen! Dit is geen luxe product. In tegendeel. Nu betaal je voor sommige appelvariëteiten vlot 3,5 à 4 euro voor een bakje met ocharme vier appels. En op die manier tref je de kwekers niet.
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Heb je de prijzen al gezien van groenten en fruit? Die zijn enorm gestegen en doe dit maar met je pensioentje.
  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    Eet meer vis en eet meer fruit maar dit zijn juist de producten dei voor de gewone mensen zo goed als onbetaalbaar zijn geworden. Om de prijzen kunstmatig hoog te houden zal men grote oogsten van fruit gewoon op het stort gooien. Belgische appelen kan je goedkoper kopen in de UK dan in België zelf.