(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Thomas Legrève

Weyts kritisch voor inperking examens in Franstalig onderwijs: “Doet inspanningen leerkrachten teniet”

“Als je na al dat werk in een heel onderwijsnet bijna alle examens annuleert, dreig je al die inspanningen van leerkrachten teniet te doen”. Zo reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Franstalig gemeenschapsonderwijs om de examens drastisch in te perken.

35 reacties

  • jan toeter nuitje

    3 jaar geleden
    "ook dit jaar moet dubbelen uitzonderlijk zijn". Dat is al jaren zo dat scholen alles buiten de allerergste gevallen doorlaat uit schrik voor de reactie en mogelijks juridische actie van overbeschermende ouders. Niemand buist dit jaar. Dat kon worden ik u in september al vertellen. Wederom een free ride en extra pampers voor de jeugd
  • Luna Geerts

    3 jaar geleden
    Examens zijn geen geschenk als men er alles aan doet om uitgeput aan de meet te komen. Met de huidige manier van onderwijzen is dat zo. In afstandsweek zo veel stof geven dat je tot ‘s nachts moet werken. In contact week amper les door veelheid aan toetsen. Waarvoor je niet de nodige tijd hebt om te studeren weer nachtwerk maar met matig resultaat. Sommige leerkrachten plannen zelf extra stof in wegens door hun cursus. Besluit: uitgeput, geen tijd voor examens voor te bereiden, stress, wanhoop.
  • Theo Deweerdt

    3 jaar geleden
    Zijn eigen ideeën uitspreken heeft niets te maken met het zich bemoeien met anderen zoals sommigen het hier verwoorden.
  • Jan vanderwallen

    3 jaar geleden
    Wie federalisme wil, moet zich niet inlaten met de andere deelstaten.
  • Katrien Caers

    3 jaar geleden
    Allé, monsieur je sais tout is weer bezig zenne. Hou u met uw eigen zaken bezig, ge brengt er zelf niets van terecht. Maar ja, een ander aanwijzen als schuldige om de eigen gebreken te verdoezelen is taktiek nummer 1 van zijn baas, dus hij doet gewoon hetzelfde. Maar als meneer Weyts bedoelt dat hij het beter zou doen, dan zou hij misschien moeten ijveren om minister van onderwijs van België te worden. Dat zou pas een goede stap zijn, minder ministers voor meer doeltreffendheid. En goedkoper.