Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Pannenkoekenfeest vandaag! Zo maak je een zoete of hartige variant

Op 2 februari is het Lichtmis, het perfecte excuus om de traditie te volgen en pannenkoeken te eten. Vandaag schotelen we maar liefst 2 soorten pannenkoeken voor! Je kan voor de traditionele zoete variant kiezen, maar de hartige is minstens even lekker.

Wat heb je nodig:
Basisrecept voor 12 pannenkoeken: 
250 g bloem
1 tl bakpoeder
150 g boter, gesmolten
2 eieren, gesplitst
1/2 l melk

Hartige pannenkoek met verse kruiden en zalm:
handvol gehakte kruiden (tijm, basilicum, bieslook, peterselie,...) + extra om te garneren
100 g roomkaas
1/2 komkommer, in reepjes
200 g gerookte zalm 

Zoete pannenkoek met banaan en bessenconfituur:
2 bananen, in plakjes
4 el zwarte bessenconfituur
40 g pecannoten
100 ml yoghurt op Griekse wijze
enkele takjes tijm 

Zo maak je het:
Stap 1: Maak het beslag: Meng de bloem met het bakpoeder. Giet er de koude melk bij. Roer er de eidooiers door en vervolgens de gesmolten boter. Klop de eiwitten stijf en schep 
onder het beslag. 
Stap 2: Voor de hartige pannenkoeken: meng de gehakte kruiden onder de helft van het beslag. Bak pannenkoeken van het beslag. Besmeer de pannenkoeken met de roomkaas en beleg met 
een plakje gerookte zalm en de komkommerreepjes. Rol op en bestrooi met verse kruiden.
Stap 3: Bak met het resterende beslag pannenkoeken. Besmeer ze met de helft van de confituur en beleg met de helft van de bananenplakjes. Rol op en garneer met de pecannoten, de yoghurt, de resterende bananenplakjes, de confituur en de tijm.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel