Tesla-baas Elon Musk wil met Starlink alle uithoeken van de wereld vanuit de ruimte van razendsnel breedbandinternet voorzien.
Volledig scherm
Tesla-baas Elon Musk wil met Starlink alle uithoeken van de wereld vanuit de ruimte van razendsnel breedbandinternet voorzien. © AP/AFP

Nog meer dan 40.000 te gaan: SpaceX lanceert alweer zestig satellieten voor supersnel internet vanuit de ruimte

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft gisteren zestig satellieten de ruimte ingeschoten. De missie kadert in de uitrol van Starlink, het breedbandnetwerk dat het bedrijf van Elon Musk aan het uitbouwen is. Doel van Starlink is supersnel internet uitbouwen op afgelegen plekken op aarde.

5 reacties

  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Geschift. We gaan bijna de sterren noch planeten zien.
  • Matt Casters

    3 jaar geleden
    Een raketlancering is minder vervuilend als een auto met verbrandingsmotor die een jaar rond rijdt. Verder kreeg SpaceX natuurlijk pas een vergunning toen ze bewezen hadden dat de satelieten vanzelf en automatisch uit een baan vallen na een tijd zodat er geen ruimteschroot overblijft.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Kun ze die een GAS boete geven? Voor sluikstorten in de ruimte. Die pipo komt met alles weg. Begrijp niet dat die Elon nog aandacht krijgt in de media.
  • Ralph Camberlin

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter eens een manier vinden om al die ruimte afval dat er rondzweeft en van geen nut meer is te verwijderen/recupereren/opkuisen. De mens bevuilt toch alles waar mogelijk. Als ze een planeet kunnen vinden waar ze hun afval kwijt kunnen, zouden ze het nog doen ook
  • Werner Wynakker

    3 jaar geleden
    42.000 satellieten zijn in totaal 700 raketlanceringen, maar de mensen wel wijs maken dat hij met het klimaat inzit. Zo een Falcons raket stoot 300 ton CO2 uit per lancering en dit maal 700, en dit op hogere hoogtes dan auto's en vliegtuigen dus vele malen vervuilender. En dat allemaal voor internet?