Minderjarige jongen veroorzaakt ongeval op Antwerpse Ring: urenlange verkeershinder

 © BFM

Een zwaar ongeval heeft vrijdagochtend het verkeer op de Antwerpse Ring grondig in de war gestuurd. Een SUV botste er met een tankwagen, geladen met warme chocolade. Aan het stuur van die SUV: een 15-jarige jongen. De jongeman, die met psychische problemen zou kampen, zou moedwillig het ongeval veroorzaakt hebben.

jvh, sare
Bron: Eigen berichtgeving, Belga

Het ongeval gebeurde rond 4.45 uur op de Antwerpse Ring ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Daar raakte de bestuurder van de tankwagen de controle over zijn stuur kwijt toen hij plots moest uitwijken voor een SUV die net tegen de vangrail gebotst was. De tankwagen kwam op zijn zij terecht en versperde drie van de vier rijstroken.

(lees verder onder de foto)

 ©  bfm

Het duurde uren voordat de weg weer vrijgemaakt was. De lading chocolade moest eerst overgetankt worden naar een andere tankwagen, alvorens het gekantelde voertuig getakeld kon worden. Er liep bovendien brandstof uit de tank, waardoor het wegdek ook gereinigd moest worden.

Daardoor liep de filetijd richting Antwerpen snel op. Er moest tot anderhalf uur aangeschoven worden vanuit Gent richting Nederland en het verkeer vanop Linkeroever moest een uur aanschuiven.

(lees verder onder de foto)

 ©  bfm

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Aan het stuur van de SUV zat een 15-jarige jongen. Die zou de auto van zijn moeder genomen hebben, zo vernemen we uit goede bron. Daarmee veroorzaakte hij midden op de Antwerpse Ring moedwillig een ongeval door een wild manoeuvre uit te voeren. Hij botste tegen de vangrail en vloog terug de snelweg op. De vrachtwagen kon een aanrijding niet meer vermijden. De jongen zou psychische problemen hebben.

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen