Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing

Horeca én steden reageren misnoegd op de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er géén plexischermen tussen tafels op terrassen mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te kunnen zetten. Volgens het protocol dat de horeca eerder ontving, mocht dat wel. Verschillende burgemeesters laten weten het verbod niet te zullen handhaven. “Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk”, zegt de Gentse burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld). “We gaan daar nu niet op handhaven.”

  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?
    PREMIUM

    Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfac­tuur: hoe los je dat op?

    “Sinds november ontvang ik geen maandelijkse factuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de slotrekening”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En hoe vermijd je een torenhoge afrekening op het einde van het jaar? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zoekt het uit.