Direct naar artikelinhoud
UpdateVerkeer

Minderjarige rijdt tankwagen aan op Antwerpse ring: drie rijstroken vrijgegeven, maar nog veel hinder

Drie rijstroken zijn versperd door de gekantelde vrachtwagen.Beeld Marc De Roeck

Op de Antwerpse ring richting Nederland ter hoogte van Antwerpen-Zuid is vanochtend een tankwagen gekanteld na een aanrijding. Het ongeval veroorzaakt lange files op de Antwerpse ring. Rond 8 uur zijn de drie versperde rijstroken weer vrijgegeven, maar er is nog steeds veel hinder.

Het ongeluk gebeurde om 4.50 uur. “Een personenwagen had de tankwagen, geladen met chocolademelk, aangereden en die is daardoor gekanteld”, zegt een woordvoerder van de federale politie. De bestuurder van de wagen, een 15-jarige met psychische problemen, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Bij het ongeval kwam een tankwagen op zijn zijkant terecht. Er liep bovendien brandstof uit de tank, waardoor het wegdek ook nog gereinigd moest worden. De personenwagen werd getakeld. De lading van de tankwagen moest eerst naar een ander voertuig worden overgebracht, alvorens ook die getakeld kon worden.

Door het ongeval geraakten drie rijstroken versperd en was er slechts één rijstrook vrij. Rond 8 uur waren de drie rijstroken opnieuw vrijgegeven, maar de hinder blijft, vooral voor het verkeer dat vanop de A12 via de Bevrijdingstunnel de Antwerpse ring richting Nederland op wil. Ook vanuit de Kennedytunnel staat het verkeer nog steeds nagenoeg stil. Volgens het Verkeerscentrum gaat het om een kijkfile.

Over langere afstand van Gent richting Hasselt rij je beter om via Brussel.

▶ Bekijk hoe de tankwagen de Antwerpse ring versperde

Video wordt geladen...

Drie rijstroken zijn versperd door de gekantelde vrachtwagen.Beeld Marc De Roeck