Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Inflatie in België lager dan in buurlanden

De totale inflatie in ons land is in de eerste drie maanden van het jaar gestegen, maar blijft lager dan de inflatie bij de buren. Energieproducten werden duurder, terwijl voeding goedkoper werd. Dat blijkt uit cijfers van het Prijzenobservatorium.

14 reacties

  • Johnny Chanet

    3 jaar geleden
    Versta dat niet : ga maar eens winkelen in Nederland of Duitsland alles maar dan ook alles is een stuk goedkoper. België gaat Zwitserland en de Scandinavische landen achterna al het op levensduurte aankomt. In Spanje daarentegen leef je voor 65 % van de kost in België. Daarr betaal je nog steeds 1.20 voor een pintje om maar een voorbeeld te noemen. De winstmarge van de Belgische zelfstandige is veel te hoog. .
  • marc van cauter

    3 jaar geleden
    Geloof jullie eigen leugens maar De bevolking weet wel beter Onnozelaars De afrekening met de overheid komt wel Nog eventjes geduld
  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    Als de inflatie maar weinig stijgt, waarom moeten die lonen dan nog stijgen?
  • Daniel Hens

    3 jaar geleden
    Koop zoveel mogelijk in het buitenland. Hier is niets goedkoper.
  • Joske Zeeuw

    3 jaar geleden
    Bereken de inflatie maar door de solden ook in de mand te smijten. Newsflash: ik had geen nieuwe schoenen nodig tijdens de solden. Een twee kopen, drie krijgen actie in de supermarkt helpt ook om de berekening van de inflatie te manipuleren, net zoals de producten die ze al lang niet meer in overweging nemen.