Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Een tiende minder CO2-uitstoot in EU in coronajaar 2020

De CO2-uitstoot in de Europese Unie door verbranding van fossiele brandstoffen is in 2020 met 10 procent afgenomen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste schatting. Door lockdowns reisden minder mensen van en naar het werk, kon er minder worden gevlogen en draaiden fabrieken tijdelijk op verminderde kracht, wat sterk bijdroeg aan de daling.

5 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Het brandstofverbruik van de jumbojet bedraagt gemiddeld ongeveer 10 ton kerosine per uur. Rekening houdend met de dichtheid van kerosine komt dit neer op 12.500 liter kerosine per uur. Acht uur vliegen levert dus een verbruik op van 100.000 liter, dat is 1000 liter per gezin van drie. en er vliegen er tienduizenden rond hallo Groen.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    En stijgt de armoede met de vaart van een sneltrein ,maar dat is maar een bijkomstigheid voor onze overbetaalde regeringen en de EU met als baas het meest vervuilende land Duitsland vervuilt lekker verder met bruinkool waarvoor ze hele dorpen onteigenen tot 2038 en dwingt andere landen hun economie volledig af te breken.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Wat ontbreekt er? Precies vliegtuigen. Dus waarom subsidiëren we die vervuilers dan al 70 jaar? Waarom is er geen dwingende regels dat vliegtuigen geen NO2 mogen uitstoten? Wegverkeer is er volop, dus de auto is niet de schuldige.
  • Leo Kaya

    3 jaar geleden
    Nog 90% te gaan dus
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Het zou nog veel beter kunnen maar transport- en verpakkingsbedrijven zijn goed voor tewerkstelling. Dat is voor deEU duidelijk belangrijker van de CO2 als het er op aankomt.