Gouverneur Jos Lantmeeters heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren in ontvangst genomen.
Volledig scherm
Gouverneur Jos Lantmeeters heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren in ontvangst genomen. © Fotoredactie

Minister Somers geeft gouverneur Lantmeeters opdracht om dossier over lek Veerle Heeren verder te onderzoeken

Limburgse Gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) heeft zonet de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), de 56-jarige burgemeester van Sint-Truiden, in ontvangst genomen. Dat bevestigt zijn kabinet. De documenten kwamen samen met een aangetekende brief van Truiens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit), die de gelekte informatie afgelopen maandag in handen kreeg. 

  1. Haspengouwse fruittelers bereiden zich voor op mogelijke nachtvorst: “Door de hevige windstoten en de hagel heeft de peer zelfs al wat schade opgelopen”
    PREMIUM

    Haspengouw­se fruitte­lers bereiden zich voor op mogelijke nachtvorst: “Door de hevige windstoten en de hagel heeft de peer zelfs al wat schade opgelopen”

    Gaat het komende nacht vriezen of niet? Een belangrijke vraag voor de Haspengouwse fruittelers die met hun bomen nog volop in de bloesemperiode zitten. “Omdat de bomen vroeger dan anders in bloei staan, is dit echt een cruciale periode”, klinkt het. Verschillende fruittelers houden zich klaar voor enkele bange nachten en nemen maatregelen. “Maar vuurpotten plaatsen op al onze plantages is gewoon niet mogelijk.”
    Sint-Truiden
  2. Man (41) plaatst gps-tracker en videorecorder om te controleren of zijn vrouw vreemdgaat: “Als ze niet van mij is, is ze van niemand!”

    Man (41) plaatst g­ps-trac­ker en videorecor­der om te controle­ren of zijn vrouw vreemdgaat: “Als ze niet van mij is, is ze van niemand!”

    Een 41-jarige man van Turkse afkomst moest zich woensdagochtend voor de correctionele rechtbank van Hasselt vertegenwoordigen nadat hij zijn partner bij de keel greep en op de grond duwde. De man gaf enkel toe dat hij haar een duw gaf, naar eigen zeggen omdat hij vermoedde dat zijn vrouw overspel pleegde. “Ze nam niet op als ik belde, deed heel geheimzinnig en antwoordde niet op mijn vragen.”
    Hasselt