EPA
Volledig scherm
© EPA

Tientallen doden na explosies bij middelbare school in Kaboel, merendeel jonge slachtoffers

Zeker 50 mensen zijn omgekomen na meerdere explosies nabij een middelbare school in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Tientallen anderen raakten gewond, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De autoriteiten gaan uit van een terreuraanslag. De meeste slachtoffers zijn meisjes die leerling zijn van de Sayed ul Shuhada-school, een gezamenlijke middelbare school voor jongens en meisjes. Een woordvoerder van het ministerie verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.

5 reacties

  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Mensen zijn toch beesten. En hier repatriëren ze ze.
  • Johan commère

    3 jaar geleden
    Dat begint hier ook al en zal alleen maar erger worden zolang ze al die criminelen hier met open armen ontvangen !
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Konden ze dat nu echt niet voorzien dat de Taliban dat land direct zou proberen te veroveren? Volgens die hun visie hebben zij gewonnen, want het Westen gaat er weg.
  • Walter Decock

    3 jaar geleden
    Zowel de Taliban als IS vinden vrouwen ondergeschikt en studies nutteloos voor hen. Leuke toekomst voor Afghanistan en de meisjes in het bijzonder.
  • edgard van echelpoel

    3 jaar geleden
    Wat een roemrijke terreurdaad, hopelijk zijn ze fier op hun aardslaffe daad. Een normaal mens zou kapot gaan van ellende na zulk een slachting en nooit meer slapen. Zij zeggen allah akbar en gaan kebab eten.