Direct naar artikelinhoud
NieuwsFestivals

Pukkelpop gaat dit jaar door: ‘Wij mikken op volle capaciteit, 66.000 mensen per dag’

Pukkelpop in 2018.Beeld Stefaan Temmerman

Pukkelpop gaat dit jaar door. Dat heeft organisator Chokri Mahassine zonet gezegd op Studio Brussel. De Pukkelpop-baas gelooft zelfs in een volwaardige versie van zijn festival, op volledige capaciteit.

Massa-evenementen zoals festivals zijn vanaf 13 augustus opnieuw mogelijk, op voorwaarde dat toeschouwers een bewijs van vaccinatie of een recente negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Volgens Pukkelpop zijn de exacte modaliteiten nog niet helemaal duidelijk, maar de organisatie verwacht dat de komende uren en dagen het concrete canvas aan de eventsector zal worden overgemaakt.

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is alleszins positief voor zijn festival, dat gepland staat van 19 tot 22 augustus.“Wij mikken op volle capaciteit, 66.000 mensen per dag”, klinkt het op Studio Brussel. “Maar voor je binnen mag, moet je ofwel getest ofwel gevaccineerd zijn.”

 “Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken. Laten zien dat het wel degelijk kan”, zegt Mahassine aan Belga. “Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn. We zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging - een van de grootste uit ons bestaan - aan te gaan.”

Mahassine gaat uit van een traditionele Pukkelpop. “We gaan Pukkelpop organiseren zoals we het altijd gekend hebben, al zullen er natuurlijk wel wat wijzigingen zijn. Maar het zal zonder social distance en zonder mondkapje zijn.”

“Het moet niet zittend, je mag rondlopen, je mag elkaar knuffelen”, voegt hij er nog aan toe.