© team communicatie

Lokale ondernemers sponsoren heropleving Hoeve Mieneke

Houthalen-Helchteren -

Met het project 'Hoeve Mieneke Herleeft' is de voorbije maanden hard gewerkt aan de verdere opwaardering van de hoeve en haar omgeving. Naast authenticiteit, duurzaamheid en kwalitatieve ontwikkeling was ook de ‘beleving’ binnen dit project van groot belang.

Team communicatie

Sinds vorig jaar staat er al een infozuil aan Hoeve Mieneke. Met behulp van de ErfgoedApp kan je de hoeve op een interactieve manier ontdekken. “Rond de hoeve zijn de historische vormen nu in beeld gebracht. Het silhouette van Mieneke werd aangevuld met elementen in cortenstaal van de waterput en van enkele erfdieren”, zegt schepen van toerisme en ondernemen Jef Verpoorten. “Apotheek Panorama Houthalen, Drukkerij Haletra en Innovastore engageerden zich om de van bijkomende erfdieren te sponsoren”, vult burgemeester Alain Yzermans aan.

Dankzij deze sponsors en projectpartners Provincie Limburg, RLLK, IOED, Heemkring De Klonkviool, De Wijers en Rimo, krijgt het project 'Hoeve Mieneke Herleeft' een grotere uitstraling op het vlak van erfgoed, zowel voor Houthalen-Helchteren als voor Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer