Craeybeckxtunnel richting Brussel versperd door gekantelde vrachtwagen met varkens

 ©  Kioni Papadopoulos

Bron: BELGA

Op de Antwerpse ring aan het knooppunt Antwerpen-Zuid is donderdagnamiddag een vrachtwagen met tweehonderd varkens aan boord gekanteld. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De Craeybeckxtunnel richting de E19 is volledig versperd, de afhandeling zal nog geruime tijd in beslag nemen.

Het ongeval gebeurde in de bocht richting de Craeybeckxtunnel. De chauffeur van een vrachtwagen verloor de controle over het stuur en het voertuig kantelde. Van de twee inzittenden werd één persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

Vijf varkens ontsnapten uit de gekantelde vrachtwagen, maar de politie kon de dieren snel onder controle krijgen. “Er wordt gewacht op een vervangtransport”, zegt woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx. “De varkens moeten één per één voorzichtig overgeladen worden, dus de afhandeling zal nog lange tijd in beslag nemen.”

De Craeybeckxtunnel richting Brussel is volledig versperd, er heeft zich ook een file van zo’n 1,5 kilometer gevormd tussen Berchem en Antwerpen Zuid. Wie vanuit Antwerpen naar Brussel wil, moet via de A12 rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen