Ook wie slecht hoort of ziet zal Eurosong kunnen volgen

Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy is volgende week ook te volgen voor mensen die niet of slecht kunnen zien of horen. De shows worden voorzien van gebarentolken, dansers die de liedjes uitbeelden en audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat er te zien is.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

"Het songfestival is van en voor iedereen en juist daarom hebben we verschillende initiatieven om te zorgen dat mensen met een visuele of auditieve beperking de shows zo goed mogelijk kunnen volgen en meebeleven, zowel in Rotterdam Ahoy als op tv", laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten.

Inclusiviteit

De organisatie is met aanbevelingen van deskundigen aan de slag gegaan om de "inclusiviteit" van het evenement verder aan te scherpen, aldus Bakker. "Daarmee hopen we een voorbeeld te zijn als één van de allereerste grote evenementen die voor een brede doelgroep toegankelijk worden."

België

De halve finales vinden dinsdag en donderdag plaats, de grote finale op zaterdag 22 mei. Uitgestuurd door de VRT treedt Hooverphonic met 'The Wrong Place' in de eerste halve finale aan, als elfde van zestien deelnemers.