Biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs. © Photo News

Biostatisticus Geert Molenberghs positief over coronacijfers: “Aantal heel gunstige signalen”

De coronacijfers blijven gunstig evolueren. Met nog 647 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg zitten we op koers om voor het einde van de maand onder de belangrijke drempel van 500 te duiken. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt) bij HLN LIVE.

  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgestoken
    PREMIUM

    “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgesto­ken

    De familie van de vermoorde Dimitri Van den Borre (36) had hem afgeraden om opnieuw een relatie te beginnen met zijn ex-vriendin Louise (24). Twee jaar na hun breuk nam het koppel echter de draad weer op. “Dimi had net een dak boven het hoofd en zat vol toekomstplannen. Amper een maand heeft het geluk geduurd”, klinkt het aangeslagen. Met een messteek in de borst werd Dimi door zijn ex-vriendin maandagavond in Burcht (Zwijndrecht) om het leven gebracht.
    Zwijndrecht