Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Jambon: ‘Tuinfeest kan deze zomer enkel met professionele catering.’ Wat zeggen de regels over tuinfeesten?

Jambon: ‘Tuinfeest kan deze zomer enkel met professionele catering.’ Wat zeggen de regels over tuinfeesten?
Beeld rv

Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Hoe zit dat precies?

Video. Jambon: ‘Tuinfeest enkel met professionele catering’

Video wordt geladen...

“Alles wat in juli en augustus georganiseerd wordt, moet met een professionele organisatie gebeuren, volgens de geldende regels", verduidelijkte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag op de regionale zender ATV. “Of een professionele cateraar nu een feest verzorgt in een zaal of bij iemand thuis, de regels blijven dezelfde.” 

Wat zeggen de regels over tuinfeesten?

Iedereen die met meer dan tien mensen wil samenkomen in zijn tuin, zal dus een feest moeten organiseren met een professionele cateraar. Een groot tuinfeest met bijvoorbeeld 50 genodigden kan, maar dan moeten de tafels minstens 1,5 meter uit elkaar staan en mogen er hoogstens vier mensen aan een tafel zitten. 

“Daarom werken we met professionele mensen”, zegt Jambon. “De uitbater van de horecazaak, of de cateraar, is ervoor verantwoordelijk dat de regels correct toegepast worden.”

Een kleiner tuinfeest organiseren mag natuurlijk op eigen initiatief, maar dan mag je met maximaal tien mensen samenkomen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Je moet bovendien voldoende afstand houden van elkaar. Als dat niet gaat, moet je een mondmasker dragen.

Lees ook: Kan mijn werkgever mij verplichten om naar kantoor te komen? En kunnen we supporteren voor de Rode Duivels op een groot scherm? Al uw vragen over het zomerplan beantwoord