©  BELGAIMAGE

Ook de Efteling opent woensdag de deuren opnieuw

Het Nederlandse pretpark De Efteling in Kaatsheuvel verwelkomt vanaf woensdag weer bezoekers na 22 weken sluiting, zo heeft het attractiepark, op een steenworp van de Belgische grens, maandag bekendgemaakt na de beslissing van de regering om de tweede ronde versoepelingen van de coronamaatregelen woensdag te laten doorgaan.

Bron: BELGA

De coronacijfers zijn volgens de demissionaire regering voldoende verbeterd om vooral buiten meer mogelijk te maken. De versoepelingen werden vorige week nog onder voorbehoud aangekondigd, maar als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon aan een “noodrem” worden getrokken. Dat is niet nodig gebleken.

In de Efteling zijn alleen de buitenattracties geopend. Zo moeten de attracties als Symbolica en Droomvlucht nog even gesloten blijven. Verder zijn voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn looproutes en centrale desinfectiepunten aanwezig.

Volgens de Efteling komen de versoepelingen precies op tijd. Speciaal op de 69e verjaardag van de Efteling, maandag 31 mei, opent het park het nieuwe Speelbos Nest! “Afgelopen week werden de laatste speeltoestellen geplaatst in Nest! In het speelbos kunnen jonge durfals straks naar hartenlust spelen met verschillende speeltoestellen en objecten”, klinkt het.

LEES OOK. Te weinig aanmeldingen: De Efteling opent deuren niet voor testevenement

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer