Lege flesjes met de coronavaccins van AstraZeneca en Pfizer/BioNTech.
Volledig scherm
Lege flesjes met de coronavaccins van AstraZeneca en Pfizer/BioNTech. © AFP

Spaanse studie: dosis Pfizer na AstraZeneca-prik ‘veilig en effectief’

Een eerste prik met het vaccin van AstraZeneca gevolgd door een dosis van het Pfizervaccin zorgt voor een goede bescherming tegen het coronavirus. Dat concluderen Spaanse onderzoekers na een eigen studie met 600 proefpersonen.

4 reacties

  • jean pierre leemans

    3 jaar geleden
    Een laatste studie in VK heeft uitgewezen dat Astrazenia voor 96 procent effectief is Pfizer en moderna zullen dat ook zijn Dus alle vaccins bereiken ruimschoots hun doelstelling
  • Paul Cabus

    3 jaar geleden
    Wat een gelukkig toeval net nu men beslist heeft AZ niet meer aan te kopen...
  • frankie de wilde

    3 jaar geleden
    Na een eerste dosis Astrazeneca gekregen te hebben, krijg ik ook uit de pers meer en meer het gevoel dat Pfizer zonder twijfel efficiënter is. Het zal wel de bedoeling geweest zijn zo snel en zo veel mogelijk armen te prikken, zelf met een minderwaardig vaccin. Wedden dat ze diegenen gevaccineerd met Astrzeneca binnenkort allemaal wel een booster geven met Pfizer?
  • Robert Thomassen

    3 jaar geleden
    Olë, ik krijg mijn 2de prik op 12/ 07 2021. Komt goed!
  1. Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
    Spaargids.be

    Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouw­heids­pre­mie niet mis

    In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.