Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.

63 reacties

  • Rikkie Baggini

    3 jaar geleden
    Nico Alberts: De elctriciteit moet je niet zelf betalen. In eerste instantie wel, maar de laadpaal registreert alle laadbeurten, die netjes aan de werkgever worden gefactureerd en op je rekening worden terugbetaald. Geen probleem dus, en de kost is ook netjes aftrekbaar voor je werkgever.
  • piet goethals

    3 jaar geleden
    de geschiedenis herhaalt zich. Corona: maskers moeten, maar ze hadden er geen. Vaccineren idem dito: vergeten een deugdelijk contract te maken met de pharma, nu alle wagens op electriciteit: maar ze hebben er geen en ook niet in 2025. En wat is de uitkomst van het vraagstuk? De burger zal het wel betalen, de rijken en multinationals lachen zich weer eens een bult.
  • Yana Rutte

    3 jaar geleden
    Moest morgen al ingevoerd worden... Gewoon alle auto's verbannen die fossiele brandstoffen verbranden. En ook snel een algemene kilometerheffing. Met de ingebouwde software van elektrische auto's moet dat eenvoudig te monitoren zijn.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Dirk van Schil, die 30% patronale bijdragen worden betaald met het geld dat de werknemer opbrengt voor de zelfstandige, dus stop met te doen alsof de zelfstandige zijn werknemer betaalt, het zijn de klanten die het werk betalen en dus de werknemer, de baas neemt alleen zijn stuk van de koek voor eigen zak, op kap van de werknemer.
  • Eddy Lefere

    3 jaar geleden
    De regering zal wel iets uitvinden om toch belastingen te innen gratis bestaat niet.