Jan Jambon
Volledig scherm
Jan Jambon © VIER

Jambon kondigt nieuwe versoepeling aan: vanaf 9 juni tuinfeesten voor 50 personen met eigen catering, Vlieghe: “Ik maak mij veel zorgen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal vanavond in De Cooke & Verhulst Show meedelen dat er vanaf 9 juni een belangrijke versoepeling ingaat. Vanaf die dag zullen tuinfeesten mogelijk zijn voor groepen tot 50 personen, en mag ook eigen catering voorzien worden. Een professionele cateraar zal dus niet nodig zijn. “Ik kan niet meer goed volgen. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe versoepeling is”, reageert infectiologe Erika Vlieghe.

31 reacties

  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    Jambon maakt de ene flater na de andere (huis in brand uitspraak). De man is de voeling met de realiteit kwijt. Zijn beslissing om tuinfeesten voor 50 personen met professionele cateraars toe te laten was het ultieme bewijs van zijn wereldvreemdheid. Door de aanhoudende kritiek veranderde hij vliegensvlug van strategie. Niet alleen het Belgische weer is het veranderlijk, maar ook onze politici.
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Is iedereen vergeten dat het virus hier nog zeer actief is? Dat we met torenhoge curves zitten ook al doen onze TOPpolitici alsof het rijk van de vrijheid al begonnen is?
  • Alfons Van den Bosch

    3 jaar geleden
    JJ weet het niet zo goed meer. Te veel flaters om nog geloofwaardig te zijn. Tijd voor opvolging.
  • Piet Mastur

    3 jaar geleden
    Hij wil perse het goede nieuws als primeur brengen. Hoe onvoorzichtig en populistisch ! walgelijk gewoon ! Nu moeten we juist nog even doorbijten en zeer goed oppassen met versoepelingen !. Ik vrees er voor ! En dan binnenkort weer janken dat we niet op vakantie kunnen !
  • Peter Knaap

    3 jaar geleden
    Maatregelen verder lossen zeer goed idee. De mensen kan je niet zot blijven maken, straks zit de ziekenkas vol.