Jan Jambon in de ‘Cooke & Verhulst Show’.  ©  play4

DISCUSSIE. Tuinfeest mag dan tóch met 50 man: wat vind jij daarvan?

Het zal vanaf 9 juni toch mogelijk zijn om buiten af te spreken met 50 mensen zonder een professionele cateraar in te huren. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon dinsdagavond in de ‘Cooke & Verhulst Show’ op Play Vier.

Die uitspraak zorgde voor de nodige deining. “We gaan vanaf 9 juni, de eerstvolgende datum dat er verder versoepeld kan worden, tuinfeesten tot 50 mensen toelaten”, aldus Jambon. “Cateraar of geen cateraar, het doet er niet toe. Het horecaprotocol dat vandaag ook op de terrassen van toepassing is, zal dat ook op tuinevenementen zijn.” Dat betekent dus onder meer vier mensen per tafel en voldoende afstand tussen de tafels. 

CD&V-voorzitter Joachim Coens toonde zich dinsdagavond al ‘not amused’ met de manier van communiceren. “Is dat de manier waarop we de mensen informeren?”, tweette hij.

Wat vind jij van de manier van communiceren van Jan Jambon? Is een programma als de ‘Cooke & Verhulst Show’ een gepaste plaats voor zo’n versoepeling bekend te maken? En wat vind jij van de beslissing dat tuinfeesten vanaf 9 juni dan toch met 50 mensen buiten zonder cateraar mogen plaatsvinden?

Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen donderdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen en onderaan dit artikel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER