Vincent Van Quickenborne en Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne en Annelies Verlinden. © Photo News/BELGA

Vincent Van Quickenborne en Annelies Verlinden vragen onderzoek naar afluisterpraktijken bij politie

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hebben gevraagd om een onderzoek te starten naar het afluisteren van vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en hun cliënten. Vorige week raakte bekend dat een gelijkaardige praktijk plaatsvond in een Oost-Vlaamse politiezone. Het Controleorgaan op de politionele informatie (COC) moet nu nagaan of dat ook in andere zones gebeurt. 

9 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Tja dat was te verwachten. Afluisteren dat mag niet want politici in de cel krijgen moet ten allen tijden vermeden worden ! Laat het nu net 2 advocaten zijn op een ministerpost en je voelt direkt het waarom. Eigen belang !
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Een brave burger zit daar niet , dus geen probleem . Mag van mij zelfs uitgezonden worden op het nieuws , met gezichtsherkenning !
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    We moeten niet verwondert zijn dat criminelen en hun advocaten blij zijn met zulke ministers.
  • jaen court

    3 jaar geleden
    Stel je voor dat de politie een aanslag zou vermijden met eventuele afluisterpraktijken of dat ze dat kieken welke nu rond loop in de Limburg met machine geweren voortijdig zouden kunnen oppakken , daar moet natuurlijk een stokje voor gestoken worden niet te geloven.
  • Eric Servaes

    3 jaar geleden
    Tuurlijk. We willen criminelen toch niet voor de voeten lopen