© atv

Bekende elektrohandelaar Paul Van Uffelen (53) onverwacht overleden

Schoten -

Het vroegtijdig overleden van Paul Van Uffelen, die slechts 53 jaar oud werd, weekt veel reacties los. De bekende Schotense handelaar was jarenlang uitbater van de door zijn vader Rik gestichte elektrozaak aan de Theofiel Van Cauwenberghslei. De zaak ging in 2017 failliet en ook met de gezondheid van Paul ging het van dan af bergaf.

Hoewel het al een poos niet goed ging met de gezondheid van Paul, kwam zijn overlijden toch onverwacht. Enkele hartstilstanden, eerst thuis en daarna in het ziekenhuis, zijn hem fataal geworden.

De winkel staat vier jaar na het faillissement nog steeds leeg. ©  rr, jaa

“Paul stond altijd klaar om mensen te helpen”, getuigen vele oud-klanten van Elektro Van Uffelen. Dat was één van de langst bestaande handelszaken in Schoten. Het was Pauls vader Rik Van Uffelen die, nadat hij eerst stofzuigers had verkocht op de plaatselijke markt, in 1955 zijn eerste winkel opende aan de Theofiel Van Cauwenberghslei 19. Al na twee jaar zette hij een grote nieuwbouw aan de overkant. In 1973, 1979 en 1982 volgden verdere uitbreidingen met integratie van diverse aanpalende panden.

Archiefbeelden van de topzaak Van Uffelen, waar heel Schoten televisies en stofzuigers kwam kopen.  ©  rr

Faillissement

In 2017 volgde een pijnlijk faillissement van de zaak. Paul trof volgens ingewijden zelf geen schuld aan het verdwijnen van de familiezaak. De impact van de online-verkoop en de concurrentie met grote ketens waren gewoon te groot. Toch heeft Paul zich het faillissement erg aangetrokken. Familieleden weten zelfs dat hij dit zakelijk falen nooit echt te boven is gekomen. De morele weerslag vertaalde zich in gezondheidsproblemen van allerlei aard.

De winkel van Van Uffelen staat nog steeds leeg. Er werd vorig jaar een bouwaanvraag ingediend om het gebouw te slopen en er appartementen voor in de plaats te zetten.

(jaa)

Archiefbeelden van de topzaak Van Uffelen, waar heel Schoten televisies en stofzuigers kwam kopen.  ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen