© atv

Vechtpartij in Joodse wijk na scanderen van ‘Free Palestine’

Antwerpen -

Een oplaaiende discussie tussen een joodse man en vijf minderjarigen die ‘Free Palestine’ riepen, mondde maandagnamiddag uit in een vechtpartij in de Mercatorstraat in Antwerpen. De Antwerpse politie moesten tussenbeide komen. “We houden een vinger aan de pols bij de verschillende gemeenschappen”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

nelo

De vechtpartij tussen de joodse man en de vijf minderjarigen vond maandagnamiddag rond 16u plaats. De joodse man was samen met zijn gezin naar huis aan het wandelen toen hij in een discussie verzeild raakte met de jongeren die ‘Free Palestine’ (bevrijd Palestina) riepen. Er vielen klappen aan beide kanten. De lokale joodse veiligheidsdienst kwam ter plaatse. Uiteindelijk moest de Antwerpse politie tussenbeide gekomen.

Een oplaaiende discussie tussen een joodse man en vijf minderjarigen mondde maandagnamiddag uit in een vechtpartij in de Mercatorstraat. 

“Er loopt een onderzoek naar het aandeel van de verschillende betrokkenen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “We houden een vinger aan de pols bij de verschillende gemeenschappen.”

Volgens de joodse man gebeurt het steeds vaker dat er ‘Free Palestine’ wordt geroepen naar joden in de joodse wijk. “Je voelt dat de gemoederen oplopen en joden steeds banger worden om alleen op straat te lopen, maar de politie kan niets ondernemen tegen mensen die gewoon iets roepen.”

Afgelopen vrijdag zei Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever al dat hij vreest dat het escalerende conflict in Palestina en Israël komt overwaaien naar Antwerpen. De politiediensten zijn volgens hem in verhoogde staat van paraatheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen