Direct naar artikelinhoud
NieuwsFilm

Adil en Bilall gaan van ‘Bad Boys’ naar ‘Batgirl’

Bilall Fallah en Adil El Arbi.Beeld ANP

Het Hollywood-avontuur van Adil El Arbi en Bilall Fallah lijkt nog lang niet afgelopen. Na het succes van Bad Boys for Life gaan de regisseurs van Black en Patser een superheldenfilm maken. Batgirl wordt de nieuwste titel in de stal van DC Comics, bekend van Batman en Superman.

“Adil en Bilall hebben een opwindende en vreugdevolle energie, die besmettelijk is. Daarom zijn zij de perfecte filmmakers voor dit Batproject.” Zo bevestigde filmproducer Kristin Burr in het entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter dat Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) in de regiestoel mogen gaan zitten voor Batgirl, de nieuwste superheldenfilm uit de stal van DC Comics.

El Arbi en Fallah, die in ons land vooral bekend zijn van het Brusselse Romeo en Julia-verhaal Black en de Antwerpse gangsterfilm Patser en eerder deze week nog de Ultima voor Film wonnen, braken vorig jaar door in Hollywood met Bad Boys for Life. De derde film uit de Bad Boys-franchise haalde in 2020 de grootste omzet op de Amerikaanse filmmarkt (die een groot deel van het jaar plat lag door de coronapandemie).

Na dat succes regisseerde het duo de eerste en zesde aflevering uit de superheldenreeks Ms. Marvel, over de gelijknamige Pakistaans-Amerikaanse superheldin. El Arbi en Fallah waren showrunners voor de serie, die in het najaar op Disney+ verschijnt. Ms. Marvel is één van de superhelden uit het Marvel-universum, waar ook Spider-Man, X-Men en The Avengers thuishoren.

Alicia Silverstone vertolkte de rol van Batgirl in 'Batman & Robin' uit 1997.Beeld RV

Nu maken El Arbi en Fallah de overstap naar de belangrijkste tegenhanger van Marvel, DC Comics, dat superhelden als Batman, Superman en Suicide Squad in zijn portefeuille heeft. En dus ook Batgirl: dat personage, een bondgenoot van Batman, luistert in het ‘echte’ leven naar de naam Barbara Gordon en was voor het eerst te zien in de Batman-tv-serie uit de jaren 60. Op het grote scherm was ze voor het laatst te zien in het geflopte Batman & Robin (1997), waarin ze werd vertolkt door Alicia Silverstone.

Wie nu het masker van Batgirl zal omdoen, is nog niet bekend. Eerder was The Avengers-regisseur Joss Whedon aan het project verbonden, maar hij trok zich in 2018 terug. Op dit moment werken El Arbi en Fallah in het Brusselse Molenbeek aan hun nieuwe film, Rebel. Batgirl, een productie van Warner Bros., zal in de VS verschijnen op het streamingplatform HBO Max. Hoe de film in België wordt verdeeld, is nog niet duidelijk. Een releasedatum is nog niet bekend.