Topvrouw van het IMF, Kristalina Georgieva.
Volledig scherm
Topvrouw van het IMF, Kristalina Georgieva. © EPA

IMF legt versneld vaccinatieplan van 40 miljard euro op tafel om pandemie te beëindigen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft op de Global Health Summit in Rome een plan op tafel gelegd om de coronapandemie te beëindigen. De organisatie stelt voor om wereldwijd versneld te vaccineren, wat 50 miljard dollar (zo'n 40 miljard euro) zou kosten. Maar zonder einde aan de pandemie, kan er ook geen sprake zijn van een duurzaam economisch herstel, klinkt het. De inspanning om versneld te vaccineren zou zich dus snel terugverdienen.

7 reacties

  • Steven Coppens

    3 jaar geleden
    Er zijn 9 miljardairs zijn die enorme winsten uit die vele farmabedrijven uit hun monopolie op de coronavaccins halen. Ongeveer momenteel een 15 miljard euro dat nog gestaag zal oplopen. Dit terwijl heel wat vaccins wel werden ontwikkeld met publiek overheidsgeld en daarom ook wereldwijd een publiek goed zouden moeten zijn én geen private winstkoe.”
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Dat al de hoge piefen van al die organisaties dan ook beginnen met inleveren en te werken aan een gewoon loon. Zij verdienen bakken geld en de werkende burger mag ervoor opdraaien en inleveren zodat zij hun riant loon kunnen behouden .
  • Dees Bestani

    3 jaar geleden
    Het IMF zal het wel zeggen, de burger zal wel betalen
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Oei, ze zijn ook wakker geschoten.
  • Luc Deblonde

    3 jaar geleden
    De gelddrukpersen zullen weer overuren draaien.