vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Vincent Van Quickenbor­ne: “Ook cipier op terreurlijst. Hij is meteen geschorst”

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kwam de afgelopen maanden vooral in het nieuws als de man die dreigde met ‘boetes, boetes, boetes’. “Maar ik deed dat niet met veel goesting hé”, benadrukt hij. Een oerliberaal, noemt hij zichzelf, die alle coronabeperkingen zo snel mogelijk wil vergeten. “Ik hoor sommigen zeggen: dat sluitingsuur in de horeca kan misschien blijven. No way! Je moet toch op café kunnen gaan tot 4 uur ‘s nachts. Allez, ik ben daar in Kortrijk groot mee geworden!” Ook al is het op dit moment uiteraard de klopjacht op militair Jürgen Conings die de minister bezighoudt: “Er staat ook een cipier op de terreurlijst.”

65 reacties

  • Harry Vermeulen

    3 jaar geleden
    Zouden beter Vincent schorsen wegens niet capababel
  • Karel Wary

    3 jaar geleden
    'Ze' zouden zich beter eens serieus afvragen hoe het komt dat bij de 'gewapende diensten' 'racisme', 'migratieangst' en angst voor 'het politiek correcte' heersen. Zijn 'ze' er zelf niet verantwoordelijk voor?
  • Adrien beyls

    3 jaar geleden
    Tot op dit ogenblik heeft die gast m.i. weinig miserie meegebracht. Hij bedreigd MVR. Ja , en dan? MVR en Co krijgen dagelijks hun forum om mensen bang te maken. De niet-verkozen politlici sluiten ons op en geven boeten voor een bagatel. Verre van democratisch. Nu verklaren ze deze man een terrorist. Er lopen er duizenden in Brussel die veel erger zijn. Heel die vivaldi regering is betuttelend en doodsbang voor hun postje. Alleen komt straks de rekening en dan verdwijnen ze met hun zakken vol.
  • Nicole Leysen

    3 jaar geleden
    Nieuwe manier om van balast lees : mondige werknemers mét een eigen visie, vanaf te geraken ...
  • Gert Van Hees

    3 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat veel landen dat links gezind bestuur heeft richting de afgrond gaan.