© één

Italië wint Eurovisiesongfestival, Hooverphonic slechts 19de: “Geike heeft goed gezongen, het was de beste keer zelfs”

Hooverphonic is slechts als negentiende geëindigd op het Eurovisiesongfestival. In de finale van het 65ste Eurovisiesongfestival in Rotterdam kreeg ons land slechts 74 punten. Topfavoriet Italië maakte zijn favorietenrol waar en won dankzij de stemmen van het publiek.

Zelden werd zo uitgekeken naar een Eurovisiesongfestival als dit jaar. Daar waren meerdere redenen voor. Ten eerste was er vorig jaar geen, door het vermaledijde coronavirus. Maar wat ook meespeelde, was dat er eindelijk weer publiek in een concertzaal mocht en artiesten dus weer konden optreden voor een echt publiek.

Het leverde een erg goede show op, waarin heel spectaculaire nummers en acts - zoals die van Litouwen, Italië en Malta - afgewisseld werden met tragere en meer ingetogen songs, zoals die van Zwitserland, België en Frankrijk.

Uiteindelijk was het Italië dat met een kanjer van een rocksong aan het langste eind trok. De groep Måneskin kreeg in totaal 524 punten voor Zitto e buoni. Daarmee eindigde ze voor Frankrijk (499 punten) en het verrassende Zwitserland (432 punten).

Slechts drie punten van het publiek

Hooverphonic nam voor België deel en deed het erg goed. Jammer genoeg werd het daar niet voor beloond. De groep eindigde als 19de, met 74 punten. Van de vakjury had België 71 punten gekregen, van het publiek slechts drie.

“We hebben goed gespeeld en Geike heeft goed gezongen”, reageert Alex Callier tijdens een interview met VRT. “We zijn nog steeds trots op ons nummer. Het publiek denkt er anders over maar Geike heeft goed gezongen, het was de beste keer zelfs.”

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER